Tornado shkatërrues në SHBA, mbi 100 persona humbin jetën

Tornado shkatërrues në SHBA, mbi 100 persona humbin jetën

Mbi 100 është numri i viktimave që u shkaktuan nga tornado i fuqishëm që shkatërroi qytetin në Kentaki, SHBA.

Guvernatori Andy Beshear tha se kjo është ngjarja më shkatërruese e tornados në historinë e shtetit.

Presidenti Joe Biden ka shpallur një fatkeqësi të madhe federale në Kentaki dhe ka urdhëruar që ndihma federale të vihet në dispozicion për zonat më të goditura.

Punonjësit e shpëtimit kërkuan ushqim për të mbijetuarit, ndërsa ekipet shpërndanë ujë dhe gjeneratorë për banorët. Më shumë se 300 anëtarë të Gardës Kombëtare po shkonin derë më derë dhe po largojnë mbeturinat.

Image

Mund të na arrini përmes telefonit, postës elektronike dhe uebfaqes. Gjithashtu mund të na dërgoni mesazh përmes Faqes tonë të Kontaktit.

Mund të na arrini përmes telefonit, postës elektronike dhe uebfaqes. Gjithashtu mund të na dërgoni mesazh përmes Faqes tonë të Kontaktit.