Pamje mbreslënëse të filmuara me dron, shihni si shpërthen vullkani në Islandë (VIDEO)

Pamje mbreslënëse të filmuara me dron, shihni si shpërthen vullkani në Islandë (VIDEO)

Pamje fantastike të shpërthimit të llavës, janë kapur nga një dron që fluturoi mbi vullkanin e Islandës. 

Vullkani i quajtur “Fagradalasfjall” rreth 25 milje larg kryeqytetit të Islandës, ka filluar të shpërthejë nga marsi, duke bërë që pas 900 viteve të “zgjohet”. 

Pamjet e kapura nga ajri tregojnë momentin kur fillon shpërthen llava dhe më pas derdhet në masë. Turmat e alpinistëve janë mbledhur për të parë momentin e shpërthimit të vullkanit. 

Islanda ka 32 sisteme vullkanike që aktualisht konsiderohen aktive, numri më i lartë në Evropë. Vendi ka pasur një shpërthim mesatarisht çdo pesë vjet. Ishulli i gjerë afër Rrethit Arktik shtrihet në Ridge Mid-Atlantic, një çarje në fund të oqeanit që ndan pllakat tektonike Euroaziatike dhe Amerikës së Veriut.

Image

Mund të na arrini përmes telefonit, postës elektronike dhe uebfaqes. Gjithashtu mund të na dërgoni mesazh përmes Faqes tonë të Kontaktit.

Mund të na arrini përmes telefonit, postës elektronike dhe uebfaqes. Gjithashtu mund të na dërgoni mesazh përmes Faqes tonë të Kontaktit.