Ambasadorët mesazhe për COVID-19, Soreca në shqip: Bashkë mund t’ia dalim

Ambasadorët mesazhe për COVID-19, Soreca në shqip: Bashkë mund t’ia dalim

Në Ditën Evropiane të Gjuhëve Ambasadori i BE-së Luigi Soreca dhe Ambasadorët e shteteve anëtare kanë një mesazh të veçantë në gjuhën e tyre amtare. Ata kanë dhënë mesazhe për mbrojtjen nga koronavirusi. Ambasadori i BE-së ka folur edhe në gjuhën shqipe.

“Ne të gjithë mund të flasim gjuhë të ndryshme por sfida jonë kryesore sot ka një emër: koronavirus”, shkruhet në njoftim.

“BE dhe shtetet anëtare të saj e kanë mbështetur Shqipërinë në luftën kundër Covid-19 që nga fillimi i pandemisë dhe ne do të vazhdojmë ta bëjmë këtë. Tani e keni radhën ju të bëni pjesën tuaj” tha Soreca.

Ndërsa në gjuhën shqipe, Luigi Soreca thotë: “Mbaj maskën, laj duart dhe ruaj distancën. Bashkë mund t’ia dalim.”

Ambasadorja e Suedisë, Elsa Hastad thotë: Përshëndetje unë jam Elsa. Në kohën e koronës është e rëndësishme që të mbani maskë në fytyrë dhe të mbani pak distancë. Pos mos harroni kurrë të doni njëri tjetrin.

Ambasadori i Spanjës, Canalles Montero thotë: Ju lutem për veten tuaj, mbani distancë të sigurt mes vetes dhe njerëzve të tjerë dhe vini një maskë që ju mbulon mirë hundën dhe gojën.

Ambasadori i Sllovenisë, Peter Japelj thotë: E kemi për detyrë të qëndrojmë të shëndetshëm me maskë.

Ambasadorja e Holandës Guusije Korthals Altes: Së bashku e mbajmë koronën larg.

Ambasadori i Polonisë, Karol Bachura: Kur kolliteni dhe tështini mbuloni mirë hundën dhe gojën. Mbani maskë, lani duart dhe kështu e liftojmë Covid-in. Mbani distancë shoqërore ndaloni përhapjen e virusit në nivel vendor.

Ambasadorja e Greqisë, Sophia Philippidou: Mbroni veten dhe të tjerët përrreth! Kujdesuni për njëri tjetrin!

Ambasadori i Sllovakisë, Peter Spisiak: Le të jemi të përgjegjshëm. Le të mbrojmë njëri-tjetrin. Së bashku do tia dalim mbanë.

Ambasadori i Italisë, Fabrizio Bucci: Armiku i padukshëm ende nuk është mposhtur. Unë mbaj maskë!

Image

Mund të na arrini përmes telefonit, postës elektronike dhe uebfaqes. Gjithashtu mund të na dërgoni mesazh përmes Faqes tonë të Kontaktit.

Mund të na arrini përmes telefonit, postës elektronike dhe uebfaqes. Gjithashtu mund të na dërgoni mesazh përmes Faqes tonë të Kontaktit.