Shqipëria sërish në listën e kuqe për shkak të Covid-19, ndryshojnë rregullat për të udhëtuar drejt Gjermanisë, ja çfarë duhet të keni me vete

Shqipëria sërish në listën e kuqe për shkak të Covid-19, ndryshojnë rregullat për të udhëtuar drejt Gjermanisë, ja çfarë duhet të keni me vete

Ambasada gjermane në Shqipëri ka bërë me dije se vendi ynë duke filluar që nga 16 janari do të futet sërish në listën e vendeve me rrezikshmëri të lartë për shkak të Covid-19.

Sipas ambasadës do të ndryshojnë dhe kushtet për hyrjen e shtetasve shqiptarë në Gjermani.

Para se të udhëtoni drejt Gjermanisë ju duhet të regjistroheni në faqen e internetit www.einreiseanmeldung.de.

Gjatë regjistrimit ju duhet të ngarkoni një dëshmi shërimi nga Covid-19 ose që jeni plotësisht të vaksinuar.

Nëse nuk mund të paraqisni asnjërën nga këto dy dëshmi, do t’ju duhet një test i Covid-19 për të hyrë në Gjermani.

Megjithatë pas mbërritjes do iu duhet të karantinoheni për 10 ditë.

Pas 5 ditësh, ju mund të testoheni përsëri dhe, nëse rezultati i testit është negativ, mund t’i jepni fund karantinës.

Image

Mund të na arrini përmes telefonit, postës elektronike dhe uebfaqes. Gjithashtu mund të na dërgoni mesazh përmes Faqes tonë të Kontaktit.

Mund të na arrini përmes telefonit, postës elektronike dhe uebfaqes. Gjithashtu mund të na dërgoni mesazh përmes Faqes tonë të Kontaktit.