Ministrja e Bujqësisë mesazh fermerëve: Kujdes të veçantë nga shkarkesat elektrike në kullota, kontaktoni këtë numër për ndihmë

Ministrja e Bujqësisë mesazh fermerëve: Kujdes të veçantë nga shkarkesat elektrike në kullota, kontaktoni këtë numër për ndihmë

Ministria e Bujqësisë ka vënë në dispozicion një numër të gjelbër për fermerët në rast të problemeve nga përmbytjer apo vetëtimat, shkaktuar nga moti i keq që ka përfshirë vendin.

Ministrja Frida Krifca thotë se autoritetet po monitorojnë situatën dhe janë në gatishmëri për të ndërhyrë. Thirrja i drejtohet edhe fermerëve që kanë kullota, të bëjnë kujdes ndaj shkarkimeve elektrike.

Mesazhi i plotë i ministres Krifca:

Të dashur fermerë

Ndërsa situata meterologjike vijon të jetë e ngarkuar, me reshje të shtuara dhe erëra të forta, jemi duke mbajtur në monitorim të gjithë hidrovorët përmes Drejtorive tona të Ujitje Kullimit të cilët deri tani paraqiten në kuota normale. Drejtoritë janë në gatishmëri dhe komunikim të vazhdueshëm me strukturat e Emergjencave Civile, Bashkitë dhe OSSHE.

Autoriteti Kombëtar i Veterinarisë dhe Mbrojtjes së Bimëve, me anë të katër Drejtorive Rajonale është në kontakt me fermerët dhe kujton rekomandime të hollësishme se si ata duhet të tregohen vigjilentë për të marrë masa në mbrojtje të shëndetit dhe jetës së kafshëve në fermë dhe prodhimeve bujqësore.

Rreziku i shkarkesave elektrike nga kushtet klimatike kërkon kujdes të veçantë në tufat e blegtorisë që ndodhen në kullota, ndërsa intensiteti i lartë i reshjeve të shiut mund të shkaktojë përmbytje të tokave bujqësore apo serave. Për të kërkuar ndihmë në raste përmbytjesh, mund të kontaktoni në numrin e gjelbër 08003366.

Autoriteti Kombëtar i Veterinarisë dhe Mbrojtjes së Bimëve Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo..

Image

Mund të na arrini përmes telefonit, postës elektronike dhe uebfaqes. Gjithashtu mund të na dërgoni mesazh përmes Faqes tonë të Kontaktit.

Mund të na arrini përmes telefonit, postës elektronike dhe uebfaqes. Gjithashtu mund të na dërgoni mesazh përmes Faqes tonë të Kontaktit.